5 stvari, ki jih morate vedeti, preden se bo borza odprla v petek – NBC New York

Tu so najpomembnejše novice, ki jih vlagatelji potrebujejo za začetek svojega trgovalnega dne:

1. Kratek dan za zaloge

Upamo, da ste preživeli čudovit zahvalni dan. Če nameravate danes delati, se ne trudite preveč. Ameriški trgi se tako ali tako začnejo zgodaj, ob 13:00 ET. (Trgi obveznic se zaprejo ob 14. uri.) Kljub kratkemu tednu z nekoliko nizkim obsegom trgovanja so delnice na tempu, da zaključijo okvir v pozitivnem območju. Zapisnik Fed, objavljen v sredo, je nekoliko spodbudil korake trgovcev. Oblikovalci politik centralne banke so nakazali, da so pripravljeni upočasniti dvigovanje obrestnih mer glede na dokaze o določenem napredku v boju proti inflaciji. Preberite posodobitve trga v živo tukaj.

2. Stave na črni petek

Trgovci na drobno so pod pritiskom, da zagotovijo močno praznično sezono, ki se resno začne z razprodajami na črni petek. Toda tudi trgovci na drobno so se večinoma stisnili v kot z nenehnim tokom promocij in razprodaj, ki segajo v mesece nazaj, ko poskušajo počistiti odvečne zaloge, ki so se nabrale zaradi težav z dobavno verigo ali zgolj zaradi sprememb v željah strank. Nacionalna maloprodajna zveza je sporočila, da naj bi čez vikend nakupovalo 166,3 milijona ljudi. To bi bil rekord. Toda ali bodo porabili dovolj, da bodo trgovine pripeljali tja, kjer morajo biti? Melissa Repko iz CNBC pojasnjuje kaj je na kocki za maloprodajno industrijo v njegovem najpomembnejšem času v letu.

3. Zelenskij poziva k enotnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poje državno himno med obiskom v Hersonu v Ukrajini 14. novembra 2022.

Tiskovna služba ukrajinskega predsednika | Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poje državno himno med obiskom v Hersonu v Ukrajini 14. novembra 2022.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek spodbudil evropske vlade in jih pozval, naj držijo skupaj, medtem ko se ruska vojna v njegovi državi vleče. “Ni delitev, ni razkola med Evropejci in to moramo ohraniti. To je naša letošnja misija številka ena,” je dejal Zelenskyy v video nagovoru na konferenci v Litvi. Pripombe Zelenskega so prišle, ko se Ukrajina spopada z obsežnimi izpadi električne energije in okvarami infrastrukture po plazu ruskih raketnih napadov. Preberite vojne posodobitve v živo tukaj.

4. Muskova najnovejša prilagoditev Twitterja

Lastnik SpaceX in izvršni direktor Tesle Elon Musk govori med pogovorom z legendarnim oblikovalcem iger Toddom Howardom (brez slike) na konvenciji o igrah E3 v Los Angelesu v Kaliforniji 13. junija 2019.

Mike Blake | Reuters

Lastnik SpaceX in izvršni direktor Tesle Elon Musk govori med pogovorom z legendarnim oblikovalcem iger Toddom Howardom (brez slike) na konvenciji o igrah E3 v Los Angelesu v Kaliforniji 13. junija 2019.

Elon Musk bo nekaj vrgel več špagetov na steni na sedežu Twitterja. Milijarderski mogotec električnih avtomobilov in raketnih ladij je v petek dejal, da bo njegovo družbeno omrežje naslednji teden objavilo serijo preverjenih nalepk v različnih barvah. “Zlati ček za podjetja, sivi ček za vlado, modri za posameznike (slavne ali ne) in vsi preverjeni računi bodo ročno overjeni, preden se aktivira preverjanje,” je tvitnil in dodal: “Boleče, a potrebno.” Musk je dejal, da bo več podrobnosti objavljenih naslednji teden. Najnovejša sprememba je nastala po tem, ko je bila prisiljena začasno ustaviti svojo storitev Twitter Blue, ki znaša 8 USD na mesec, potem ko so številni uporabniki lažno predstavljali blagovne znamke in znane osebnosti.

5. Binance se zlaga

Changpeng Zhao, soustanovitelj in izvršni direktor Binance, v Media Villageu med prvim dnem Web Summita 2022 v Altice Areni v Lizboni na Portugalskem.

Ben McShane | Sportsfile | Getty Images

Changpeng Zhao, soustanovitelj in izvršni direktor Binance, v Media Villageu med prvim dnem Web Summita 2022 v Altice Areni v Lizboni na Portugalskem.

Kripto borza Binance je tako rekla odprl sklad za okrevanje v vrednosti milijarde dolarjev za industrijo, ko si opomore od bankrota FTX in vse večjega škandala okrog ustanovitelja Sama Bankman-Frieda. Binance, ki ga upravlja izvršni direktor Changpeng Zhao, je dejal, da je sklad namenjen pomoči podjetjem, ki se “soočajo s pomembnimi, kratkoročnimi finančnimi težavami brez lastne krivde”. Približno 150 podjetij je že zaprosilo za pomoč iz sklada, je dejal Binance in dodal, da bi lahko povečal razpoložljivi denar na 2 milijardi dolarjev, “če se pojavi potreba.”

– Carmen Reinicke, Sarah Min, Melissa Repko, Karen Gilchrist, Arjun Kharpal in Ryan Browne s CNBC so prispevali k temu poročilu.

Prijavi se zdaj da CNBC Investing Club spremlja vsak korak Jima Cramerja. Sledite širšemu tržnemu dogajanju kot profesionalec CNBC Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *