5 stvari, ki jih morate vedeti pred odprtjem borze v petek, 18. novembra

James Bullard v Jackson Holeu v Wyomingu.

David A Grogan | CNBC

Tu so najpomembnejše novice, ki jih vlagatelji potrebujejo za začetek svojega trgovalnega dne:

1. Bullard in medvedi

2. FTX nizke luči

Sam Bankman-Fried, ustanovitelj in izvršni direktor borze izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute FTX, govori med letnim srečanjem članov Inštituta za mednarodne finance (IIF) v Washingtonu, DC, v četrtek, 13. oktobra 2022.

Ting Shen | Bloomberg | Getty Images

“Še nikoli v svoji karieri nisem videl tako popolnega izpada korporativnega nadzora in tako popolne odsotnosti zanesljivih finančnih informacij, kot se je to zgodilo tukaj.” To je povedal John Ray III, novi izvršni direktor FTX, o neuspeli menjavi kriptovalut v stečaj v četrtek. In on je človek, ki je nadzoroval bankrot Enrona, tako da bi vam ta citat moral veliko povedati. Ampak počakaj, še več je. Četrtkova prijava je navedla tudi nekaj presenetljivih težav, vključno s površnim in nezanesljivim računovodstvom, ki zahteva globljo preiskovalno analizo; primeri uporabe sredstev podjetja za nakup stanovanj za zaposlene; uporaba emotikonov za odobritev stroškov; in veliko bolj intimen odnos med ustanoviteljem Alameda Research FTX Samom Bankman-Friedom in kripto podjetjem, kot se je sprva mislilo.

3. Letenje v zadrugi

Slika novega lastnika Twitterja Elona Muska je obdana z logotipi Twitterja na tej foto ilustraciji v Varšavi na Poljskem 8. novembra 2022.

STR | Nurphoto | Getty Images

Elon Musk je želel, da so njegovi zaposleni na Twitterju “hardcore”. In mnogi so se odzvali enako – odstopili in uprli njegovim ukazom. Podjetje za družbene medije je bilo prizadeto nov val odstopov Četrtek po tem, ko je Musk, ki je že odpustil polovico delovne sile podjetja, odkar je pred nekaj tedni prevzel vodenje, je zaposlenim povedal, da imajo čas do 17. ure po srednjeevropskem času, da se odločijo, ali želijo ostati v podjetju in delati “dolgo, visoko intenzivno”. Na njegov ultimat so se na kanalu podjetja Slack odzvali s stotinami pozdravov ali “hvala za vašo storitev”, emotikoni in desetinami poslovilnih sporočil. Ni jasno, koliko ljudi je odstopilo. “Celotne ekipe, ki predstavljajo kritično infrastrukturo, prostovoljno zapuščajo podjetje, zaradi česar je podjetje v resni nevarnosti, da si opomore,” je v četrtek za CNBC povedal inženir, ki je odstopil.

4. Slaba kri

Taylor Swift nastopa na odru na koncertu v Mercedes-Benz Areni 30. maja 2014 v Šanghaju na Kitajskem.

VCG | Getty Images

Oboževalci Taylor Swift se tega ne morejo otresti. Širša javnost ne bo mogel kupiti vstopnic na prihajajočo turnejo Superstars Stadium Tour v petek. Ticketmaster, ki je del Live Nationa, je v četrtek sporočil, da je bila prodaja preklicana po zgrešenem postopku predprodaje, ki je povzročil napake, zrušitve spletnega mesta in premalo vstopnic za zadovoljitev povpraševanja. Razlaga podjetja? V bistvu: “Poglej, kaj si me prisilil, da naredim.” Ticketmaster je za vse težave okrivil rekordno povpraševanje. Greg Maffei, izvršni direktor Liberty Media, vrh Živ narod delničar, je za CNBC povedal, da je Ticketmaster v torek prodal več kot 2 milijona vstopnic in da bi povpraševanje “lahko napolnilo 900 stadionov.” In medtem ko razočarani oboževalci želijo, da Ticketmaster prizna: “Jaz sem problem, to sem jaz,” več zakonodajalcev zahteva, da se Ticketmaster in Live Nation razideta: kot združeno podjetje nadzorujeta 70 % trga vstopnic za dogodke v živo in prizorišč. .

5. Milijoni brez elektrike v Ukrajini

Gasilci gasijo požar na objektih energetske infrastrukture, poškodovanih zaradi ruskega raketnega napada, medtem ko se ruski napad na Ukrajino nadaljuje, v regiji Kijev, Ukrajina, 15. novembra 2022.

Državna služba za nujne primere Ukrajine | prek Reutersa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *