5 prazničnih tržnic v Kanadi, ki jih morate obiskati

Počitniški čas je pred nami in letni praznični trgi pozdravljajo goste po vsej Kanadi s privlačnimi melodijami, pečenimi kostanji, kuhanim jabolčnikom, pesmimi in ročno izdelanimi zakladi, ki bodo napolnili vaše nogavice. To je čudovita priložnost za podporo lokalnim umetnikom, ki prodajajo svoje izdelke in podjetja, s predstavitvijo delavnic in storitev skupnosti. Ne glede na to, ali praznujete Hanuko, božič ali preprosto obožujete vse, kar je svetlo in zimsko, je teh pet kanadskih trgov polnih prazničnega veselja.

Stack Market Holiday Hills – Toronto

Veliko več kot trg, Stack Holiday Hills je počitniško doživetje z edinstvenimi aktivnostmi za vsakogar. Stackt Market je mojstrovina Toronta, zasnovana v celoti iz ladijskih zabojnikov in vključuje kulturno tržnico z lokalnimi trgovinami, restavracijami, mikropivovarno in privlačnimi programi skupnosti. Holiday Hills ponuja veselo vzdušje z ognjišči, božičnimi drevesci, glasbo v živo, delavnicami, igrami, družinskimi dogodki, panoramskim kolesom, bleščečim plesnim studiem in bivalnim prostorom, udobno jurto za viski in prvim zunanjim wellness igriščem v Torontu s savnami in hladnimi bazeni. Ne samo, da so tukaj dobrodošli psi, imajo tudi lastno igrišče brez povodca friends in se fotografirajte v saneh Božičkovega kužka. Poleg stalnih trgovin za nakup prazničnih daril bo v soboto popoldne pet serij prodajalcev, da boste lahko podprli lokalna podjetja. Ohranite praznični sijaj in si oglejte Toronto 6ix tedensko praznovanje saj se po mestu nadaljuje odštevanje do praznikov.

Datumi: 18. november – 31. december 2022

Božični trg v Ottawi

Glavno mesto Kanade gosti v evropskem stilu Božični trg v Ottawi in bo zagotovo navdihnilo vaše praznično vzdušje ravno v času praznikov. Zabava poteka na trgu Aberdeen v parku Lansdowne, obkrožena z zasneženimi stavbami dediščine in lesenimi kočami s tisočerimi lučkami in okraski, ki utripajo naokoli. Prisotni bodo lokalni ponudniki, ki bodo prodajali unikatna darila, poskrbljeno pa bo za zabavno zabavo in program za vso družino. Sledi obred prižiganja luči na drevesu, tihi diskoteka s slušalkami, zajtrk z Božičkom in nadarjeni umetniki, ki nastopajo na odru Casino Lac Leamy. Otroci lahko ustvarjajo umetnostne in ročne mojstrovine v Božičkovi delavnici, vaši hišni ljubljenčki pa lahko izkusijo čarobnost z Božičkovimi šapami. Zavežite drsalke za DJ Skate Nights na Reindeer Rink ali uživajte v prazničnem koktajlu, da se ogrejete pred mrazom. Več ledene zimske zabave in sezonskih dogodkov najdete na Turizem Ottawa.

Datumi: Od petka do nedelje od 25. novembra do 18. decembra in od torka do petka, od 20. do 23. decembra 2022.

Velika božična tržnica v Montrealu

Vadite francoščino in se pripravite na čarobno potovanje v Velika božična tržnica v Montrealu na Quartier des spectacles na ulici Sainte-Catherine. Z novim prazničnim videzom lahko gostje raziščejo 30 koč lokalnih ali regionalnih obrtnikov, ki prodajajo izdelke, kot so nakit, oblačila, kozmetika, okraski in hrana. Na voljo bodo glasbeni in gledališki programi ter prostori za druženje in klepet ob kuhanem vinu in pogostitvah z družino in prijatelji. Ogledate si lahko tudi montrealsko čarobno božično vas s kraljestvom vilinov na Place du Marché Atwater.

Datumi: 19. november – 31. december 2022

Božični sejem v Vancouvru

V hotelih z evropskim navdihom boste našli veliko prazničnega veselja Božični sejem v Vancouvru pri Jack Poole Plaza. Mesto, ki je znano po tem, da v mesto prinaša počitniške tradicije starega sveta, vas bodo peneče poti pripeljale do gurmanske hrane, pristnih nemških pijač, tržnice s hrano in darili, voženj z vrtiljakom, počitniške zabave in lova na mrhovinarje za otroke. Letos je novost nebesna zavesa luči nad tržnico, tako da lahko brskate za zakladi s prazničnim vzdušjem povsod okoli sebe. Prihranite čas in si oglejte njihovo čarobno božično drevo, napolnjeno s 36.000 utripajočimi lučkami in utripajočimi okraski, ter srkajte vrček vročega jabolčnika na Winterdecku, medtem ko občudujete gore North Shore in pogled na ocean.

Datumi: 12. november – 24. december 2022

Market Collective Holiday Series – Calgary

Nahaja se v centru BMO v Calgaryju, Market Collective Holiday Series je dogodek, ki pomaga zbližati skupnost. Market Collective se je začel kot vizija promocije lokalne umetnosti in kulture v mestu za predstavitev del umetnikov, rokodelcev, oblikovalcev in glasbenikov. Še naprej gradijo skupnost z umetnostjo in gostijo številne dogodke, od katerih je eden poln prazničnega duha. Na voljo bo glasba, hrana in praznični dogodki za vse starosti. Njihova linija unikatnih zakladov za prodajo vključuje keramiko, unikatna oblačila, sveče, izdelke za kopanje, umetnine, nakit, dodatke za dom, keramiko, ročne izdelke, na tone živil in daril za vse na vašem prazničnem seznamu.

Datumi: 9.-11. december, 16.-18. december 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *