4 stvari, ki smo se jih naučili iz poraza Dallas Mavericks proti Boston Celtics s 125:112

The Dallas Mavericks izgubil na poti do Boston Celtics v sredo zvečer, 125-112. Kelti so bili agresivni na obeh straneh. Jayson Tatum in Luka Dončić sta bila v prvem polčasu odlična v napadu. Dončić je v prvem polčasu dosegel 22 točk, Tatum pa je bil prvi strelec s 23. Jaylen Brown in Spencer Dinwiddie sta lahko držala korak z obema zvezdnikoma.

Tu so se podobnosti končale. Preostali začetni igralci Mavericksov niso zagotovili ničesar, medtem ko so preostali začetni igralci Celticsov pokazali, zakaj so najboljša ekipa v ligi doslej v tej sezoni. Na neki točki v tretji četrtini sta Doncic in Dinwiddie skupaj dosegla 44, kar se je ujemalo s 44 Tatuma in Browna skupaj. Na žalost so preostali trije začetniki Mavericks skupaj dosegli sedem točk, medtem ko so bili preostali začetniki Celticsov dvomestni. Mavericksi so v tretji in četrti četrtini naredili nekaj nizov, da so postali ugledni, preden so na koncu izgubili. Tukaj so stvari, ki smo se jih naučili.

Luke Dončića ni mogoče varovati

To ni ravno novica. Končal je z 42 točkami, osmimi skoki in devetimi podajami. Včasih so bili njegovi obrambni napori problem, a neverjetno je, kako dober je. Igral je ves drugi polčas, dokler se Jason Kidd ni upokojil in priznal poraza. Njegova sredina igra je bila nocoj še posebej posebna.

Celticsi so sprejeli jasno odločitev, da ne bodo podvajali Dončića, a se lahko pohvalijo z morda najbolj impresivno zbirko krilnih branilcev v ligi. Nobeden od njih ga ni motil.

Mavericksi obupno potrebujejo še enega čuvaja točke

Napad Celticsov je poskrbel za zanimiv kontrast Mavericksom. Vsak igralec v začetni enajsterici Celticsa lahko vodi in strelja. Mavericks imata dva začetnika, ki lahko to trdita. Proti tako dobrim ekipam to preprosto ni dovolj.

Christian Wood mora igrati več

Wood je nocoj igral 34 minut. Zagotovo je imel veliko padcev v obrambi, a še zdaleč ni bil edini. Imel je 26 točk in 12 skokov ob metu 10 od 14. Mavericksi so ga napadali v postu v velikih delih tretje četrtine. Ljudje, vključno s Kiddom, ves čas govorijo, da mora Dončić malo predati žogo, ne omenjajo pa, kako neprimerni so njegovi soigralci za te dotike.

Dorian Finney-Smith je zelo dober NBA igralec. Začel je za vsako ekipo v ligi in njegovo podaljšanje je bilo poceni. Vendar ne bi smel začeti prekrška. Prav tako ne Reggie Bullock, ki se je znašel v svojem letnem padcu na začetku sezone. Če je cilj Dončića prisiliti v manj napadov v napadu, je rešitev, da ga povežete z Woodom.

Josh Green je najboljši branilec Mavericksov

Zelena ima več omejitev, kot bi si njeni zagovorniki želeli priznati. Toda zdaj je legitimen igralec NBA rotacije. Bil je edini igralec pri Mavericksih, ki je tako dobro igral obrambo kot Celtics. Tim Hardaway ml. je pokvarjen. Edina razlaga za njegov podaljšan čas je, da Mavericksi upajo, da ga bodo zamenjali ob izteku roka. Če ne, bi moral Green dobiti več minut.

Skratka, “mama je rekla, da bodo takšni dnevi.” To je bila težka tekma. Pred nami bodo boljši dnevi.

Lahko poslušaš naša najnovejša epizoda podcasta v predvajalniku, ki je vdelan spodaj, in da zagotovite, da ne boste zamudili nobenega napredka, se naročite na vir podcasta Mavs Moneyball na iTunes, Spotify, Šivalnica, Google Podcasti, Pocketcastsoz Castbox.

Ogledate si lahko naše podcaste After Dark Recap, posnetke Spotify Live, oddaje Moneyball Minute in gostujoče oddaje na Vir Mavs Moneyball Podcast. Naročite se, ocenite in ocenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *