3 zmage in 1 poraz, odkar so Patrioti premagali Jetse

The New England Patriots (6-4) se je izkazalo za grdo zmago v 11. tednu New York Jets (6-4), ki je za odločitev potreboval celih 60 minut nogometa. Tukaj je, kdo je iz nedeljske zmage izstopal po boljših in slabših.

Zmagovalec: CB Marcus Jones. Ali to potrebuje razlago? Samo 26 sekund do konca tekme je Jones pretekel 84 jardov do hiše in dosegel zmagoviti rezultat. Na dan, ko se je napad Patriotsa trudil dokončati napade, je bil Jones tisti, ki ga je vrnil domov in morda ohranil njihovo upanje v končnico.

Zmagovalec: QB Mac Jones. Kljub temu, da je bil še vedno pod velikim pritiskom, je bil Jones izjemno učinkovit za New England, saj je dosegel 23-za-27 za 246 jardov – drugi največji QB nasprotnika proti obrambi Jetsov v tej sezoni. Naredil je več velikih iger zapored izven igrišča in hitro našel svoje branilce kot možnost check-downa. Ni bilo vse popolno, toda to je bila formula za premagovanje obrambe Jetsov, ki odvzema igre do konca, in to mu je dobro uspelo.

Poraženec: napadalna linija. Fronta New Englanda je še naprej dobivala nekaj pritiska v parterju in imela težave pri zaščiti podaje. Kot smo pravkar omenili, je bil Jones že zgodaj pod pritiskom in je bil v nedeljo pogosto šestkrat odpuščen – dvakrat preden je Nick Faulk zgrešil zadetek iz igre. Isaiah Wynn in Yodny Cajuste sta začela neodločeno na tekmi, Trent Brown pa je začel ob strani. Brown je stopil namesto Wynna, ko je odšel s poškodbo stopala. Da bi bile stvari še hujše, je to storil David Andrews bal se je, da bo za sezono opravljeno po poškodbi stegna.

Zmagovalec: obramba. Ali lahko celotno obrambo Patriot uvrstimo v to kategorijo? No, imamo. Absolutno so prevladovali nad Jetsi in jim vzeli vse, kar so poskušali narediti. Skupno so Jetsi končali s samo 103 jardi prekrška in štirimi prvimi padci, ki niso bili izvedeni iz enajstmetrovk.

Posamično je Matthew Judon zabeležil 1,5 sacka, medtem ko Patrioti še naprej prevladujejo. Dietrich Wise Jr. in Kyle Dugger je prav tako posnel eno, medtem ko je Mack Wilson delil eno z Judonom. Ko smo že pri Duggerju, je bil veliko pri žogi, v četrti četrtini je lepo podajal po igrišču in se ogromen lotil pri tretji in ena, zaradi česar je Marcus Jones zadel. To je bil resnično dominanten napor.

pohvale: Bil je samo še en dan v pisarni za napad Patriots Rhamondre Stevenson. Čeprav na tleh ni bilo veliko prostora (15 nosilcev, 26 jardov), je s šestimi prijemi za 56 jardov po zraku dosegel tempo Nove Anglije – vključno z impresivno konverzijo 3. in 16.

Njegov nasprotnik, Damien Harris, je prav tako odigral močno igro, saj je vodil ekipo s 65 jardi (8,1 jarda na nošenje), medtem ko je vlekel dodatnih 28 jardov za sprejem.

Tight end Jonnu Smith je bil aktiven v igri podajanja Patriotov zgodaj, končal pa je s štirimi sprejemi za 40 jardov. Izvedel je njihovo najdaljšo podajo na tekmi, ko je prišel iz zadnjega polja v njihovi novi podobi “full house” formacije za 26 jardov. Smith je zabeležil tudi prenos na 5 jardov. Videti je bilo, kot da je na poti v končno cono, dokler se ni spopadel z dvomljivim poskusom, da bi žogo prestavil v svojo notranjo roko.

V oddelku za posebne ekipe je Michael Palardy navdušil ob svoji prvi priložnosti za ekipo. Palardy je udaril sedemkrat namesto poškodovanega Jakea Baileyja, s povprečjem 45,3 jarda na udarec, pri čemer sta dva padla znotraj črte 20 jardov.

Nick Folk pa se je mučil na vetrovnem stadionu Gillette. Zdelo se je, da se bodo težave z ogrevanjem pojavile proti koncu gradnje stadiona, kjer je Folk nato zgrešil dva meta na tekmi.

Poleg tega je ob zmagoviti vrnitvi Marcusa Jonesa prejel ključne blokade od več začetnikov, vključno z Brendnom Schoolerjem, Raleighom Webbom in DaMarcusom Mitchellom. Jabrill Peppers in Jonathan Jones sta prav tako zbrala branilca Jetsov ob stranski črti, medtem ko je bil videti Anfernee Jennings prav tako enega.

“Brez mojih soigralcev v tej igri bi to težko naredil,” je kasneje dejal Jones.

Če pogledamo klicanje igre, je bilo nekaj vprašljivih odločitev neuradnega žaljivega klicatelja igre Matta Patricie. Patrioti so takoj po uspehu z igro pod centrom začeli streljati, v ključnih situacijah pa je bilo nekaj dvomljivih načrtov (četrti do Stevensona).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *