3 kriptovalute, ki bi lahko vodile naslednji bikovski trg

Celo nekripto vlagatelj se zaveda, da se je razred sredstev v kriptovalutah letos premaknil. Nedavne novice v zvezi s propadom FTX, ene največjih kripto borz, so kriptovaluto ponovno uvrstile na naslovnice iz popolnoma napačnih razlogov.

Vendar pretekli podatki kažejo, da gredo kriptovalute skozi te cikle razcveta in propada. Obdobjem rasti sledijo koraki korekcije. Medtem ko so vlagatelji morda v globinah enega od teh popravkov, so tri kriptovalute pripravljene, da bodo vodile naslednjo kriptovaluto: Bitcoin (BTC -0,10 %), Ethereum (ETH 0,02 %)in Poligon (KRIPTO: MATRIC).

Prvotna kriptovaluta

Neil Patel (Bitcoin): Če bo inflacija res dosegla vrh in se bo v naslednjih nekaj mesecih začela zniževati, bo Federal Reserve opravila zmagovalni krog, saj bo vedela, da so njeni agresivni dvigi obrestnih mer delovali. In z bolj prilagodljivo denarno držo, mislim Bitcoin je pripravljen za vedno.

Najdragocenejša kriptovaluta na svetu je tudi najstarejše digitalno sredstvo, ki obstaja, s tržno kapitalizacijo 318 milijard dolarjev v času pisanja tega članka. In kljub 64-odstotnemu padcu cene leta 2022 je Bitcoin še vedno ustvaril pošastni donos v višini več kot 4400 % v zadnjih osmih letih. To je v primerjavi s skupnim donosom 126 %. S&P 500 v istem časovnem obdobju.

Za mnoge vlagatelje, tako individualne kot institucionalne, je bitcoin njihov prvi stik s svetom kriptovalut. Kot sem že omenil, ne samo, da je Bitcoin najstarejša in najdragocenejša kriptovaluta, kar je povzročilo precejšnjo delitev misli med gledalci, ampak ima zdaj ekosistem finančne infrastrukture, ki jo podpira. Vlagatelji lahko kupijo Bitcoin neposredno na številnih različnih platformah, npr Coinbase Global in Trgi Robinhood. Več jih je Skladi, s katerimi se trguje na borzi, osredotočeni na bitcoine in tam. Ovire za nakup Bitcoina še naprej padajo.

Če bodo cene kriptovalut začele naraščati, bodo tisti, ki so bili ob strani, verjetno pohiteli vstopiti, saj jih bo prevzel strah pred zamudo. In v tem scenariju bo Bitcoin velik upravičenec kapitala, ki se pretaka v kripto prostor. Poleg tega se Bitcoin zdi veliko manj tvegan v primerjavi z drugimi žetoni, zlasti v luči nedavnih pretresov v kripto industriji.

Ne samo, da bo Bitcoin verjetno vodil naslednji trg kripto bikov, ampak je tudi sredstvo, ki ga je vredno imeti v naslednjem desetletju. Bitcoin začenja postajati pravi hranilec vrednosti in bo morda nekega dne svetovna valuta, ki jo uporabljajo posamezniki, korporacije, banke in vlade. Prednost je velika, zaradi česar je to vredna naložba

Dom pametnih pogodb

Michael Byrne (Ethereum): Polom FTX je kratkoročno udarec za industrijo, dolgoročno pa je kriptovaluta preživela številne dogodke črnega laboda, kar pomeni, da padec FTX verjetno ne bo pomenil konca kriptovalut.

Ethereum bo kot druga največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo skoraj 150 milijard dolarjev igral ključno vlogo na vsakem prenovljenem bikovskem trgu. Za razliko od kriptovalut, kot je FTX FTX žeton oz Zemlja Luna, je Ethereum decentralizirano sredstvo, ki ga ne nadzoruje noben subjekt. Ni posameznika ali skupine, ki bi lahko sprejela slabo odločitev, ki bi uničila vrednost Ethereuma, kot se je zgodilo s številnimi drugimi kriptovalutami, ki jih je izdal centraliziran subjekt. Ethereumove prehod na dokazilo o deležu zaradi česar je bolj decentraliziran kot kdaj koli prej, saj lahko 71 milijonov uporabnikov Ethereuma po vsem svetu vloži svoja sredstva Ethereum za pomoč pri potrjevanju transakcij in varovanju omrežja. Ethereum je tudi največji na svetu pametna pogodba platforma; več kot 50 milijonov pametnih pogodb je bilo napisanih na Ethereumu.

Če nič drugega, fiasko FTX in propad številnih drugih centraliziranih borz in protokolov, ki so bili pred tem letos, dokazujeta pomen decentralizacije v kripto, Ethereum pa je veriga blokov, ki podpira večino današnjega decentralizirane finance (DeFi) ekosistem. Decentralizirane borze kot npr Uniswap in dYdXki so zgrajene na Ethereumu, doživljajo povišanje cen, saj več vlagateljev v kriptovalute umika svoje deleže iz centraliziranih borz.

Nenazadnje je Ethereum decentralizirano svetovno omrežje z milijoni uporabnikov, ki poganja pametne pogodbe, decentralizirane izmenjave, nezamenljive žetone (NFT) in drugo. Medtem ko se kripto svet dviguje in briše prah iz sage FTX, je Ethereum v dobrem položaju, da igra vodilno vlogo v naslednjem kripto biku, kadarkoli se to zgodi.

Popoln Ethereum pomočnik

RJ Fulton (Poligon): Težko bi bilo najti drugo kriptovaluto, ki bi bila letos tako uspešna kot Polygon. Čeprav je njegova cena padla kot na večini kriptotrgov, je ostal odporen v primerjavi z drugimi. To odpornost je mogoče pripisati številnim tehnološkim napredkom in partnerstvom, ki jih je leta 2022 vzpostavila rešitev za skaliranje Ethereum.

Polygon je ena najboljših rešitev za skaliranje, ki se uporablja za hitrejše transakcije Ethereum. Ethereum je ena najbolj priljubljenih verig blokov za stvari, kot so DeFi, NFT in Splet3 včasih pa je lahko počasen in drag za uporabo. Polygon to rešuje tako, da obdela transakcije Ethereum v lastni verigi blokov in jih nato doda pozneje. Zaradi tega so transakcije eksponentno hitrejše in cenejše.

Zaradi te zelo zaželene funkcionalnosti Polygon pritegne pozornost nekaterih največjih in najbolj priznanih podjetij na svetu, ko začnejo slediti lastnim ambicijam blockchain. Seznam vključuje Walt Disney, kokakola, Nike, Meta platformein celo bančnega velikana JPMorgan Chase.

Vsa ta podjetja želijo uporabiti Ethereum kot svojo izbrano verigo blokov, vendar se zavedajo, da je zaradi stroškov in hitrosti neučinkovit. Polygon seveda vidijo kot rešitev te težave.

Ko vse več podjetij začne razvijati lastne izdelke blockchain, se bodo uporabniki vedno bolj ozirali na Polygon. Trenutni trendi, ki se vrtijo okoli Web3, metaverse in DeFi, bodo postavili Polygon v središče pozornosti. Zdi se že, da je mačka iz vreče, a mora biti donos kripto bikovskega trgaPoligon bi lahko postal domače ime.

JPMorgan Chase je oglaševalski partner The Ascent, podjetja Motley Fool. Randi Zuckerberg, nekdanja direktorica tržnega razvoja in tiskovna predstavnica Facebooka ter sestra izvršnega direktorja Meta Platforms Marka Zuckerberga, je v upravnem odboru The Motley Fool. Michael Byrne ima pozicije v Bitcoinu in Ethereumu. Neil Patel ima položaje v Bitcoin, Coinbase Global, Inc., Ethereum in Meta Platforms, Inc. RJ Fulton ima položaje v Bitcoinu, Ethereumu in Polygonu. Motley Fool ima položaje in priporoča Bitcoin, Coinbase Global, Inc., Ethereum, JPMorgan Chase, Meta Platforms, Inc., Nike, Polygon, Uniswap Protocol Token in Walt Disney. Motley Fool priporoča naslednje možnosti: dolgi januarski klici Walta Disneyja za 145 USD, dolgi januarski klici Coca-Cole za 47,50 USD in kratki klici Walta Disneyja za 155 USD za januar 2024. Motley Fool ima politiko razkritja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *