3 delnice, ki jih lahko varno kupite po padcu trga

Letošnje leto ni bilo naklonjeno številnim delnicam modrih čipov in glavnim delniškim indeksom. z medvedji trg ko delnice povsod padejo, se mnogi vlagatelji morda sprašujejo, katere delnice si bodo zagotovo opomogle po padcu. Če ste eden od teh vlagateljev, ne iščite dlje od teh treh podjetij.

Procter & Gamble

kličem Procter & Gamble (PG -0,61 %) gospodinjski rezanec bi bil podcenjen. Je v ligi le s peščico drugih podjetij in enim od otrok na plakatu za obrambne delnice. Defenzivne delnice imajo odlične bilance stanja, stabilne dobičke in izdelke, ki se prodajajo ne glede na gospodarske razmere. Vlagatelji se med upadi trga običajno bolj zanašajo na obrambne delnice, ker zagotavljajo večjo stabilnost.

Delnice, kot je Procter & Gamble, se lahko odlično obnesejo po upadu trga, ker ni mogoče vedeti, ali se bodo drugi gospodarski dejavniki – predvsem inflacija na ravneh, ki jih desetletja ni bilo – izboljšali z enako hitrostjo kot cene delnic. Čez čas visoka inflacijaljudje zmanjšujejo stvari, kot so zabava, nakupovanje in druge storitve, vendar morajo še vedno kupovati gospodinjske pripomočke.

S portfeljem blagovnih znamk, kot so Tide, Crest, Pampers, Gillette, Tampax in Bounty, je podjetje vse na enem mestu. Procter & Gamble je tudi dividendni kralj, saj svojo letno dividendo povečuje že 66 let zapored. In s svojimi 132 leti skupnih izplačil dividend so lahko vlagatelji prepričani, da bodo nagrajeni kljub temu, kar se dogaja v širšem gospodarstvu.

Apple

Tudi po padcu za več kot 18 % od leta do danes (od 11. novembra), Apple (AAPL 1,30 %) je še vedno najvrednejše podjetje na svetu, z a tržna kapitalizacija več kot 2,36 bilijona dolarjev. Glede na upad, ki smo mu bili priča leta 2022, Apple trenutno trguje z diskontom in je pripravljen na premik, ko bo trg začel rasti. Pravzaprav so delnice Apple samo 10. novembra zrasle za skoraj 10 %, predvsem zaradi dobrih novic o upočasnjeni inflaciji.

V letu, ko je gospodarstvo močno vplivalo na porabo, je imel Apple še vedno 7,8-odstotno povečanje prihodkov od tega pisanja. Pri podjetju te velikosti si nekateri morda težko predstavljajo veliko prostora za rast, vendar verjamem, da obstaja. Čeprav je Apple znan po svojih strojnih izdelkih (iPhone je morda najuspešnejši komercialni izdelek doslej), verjamem, da mu bodo njegove storitve omogočile nadaljnjo rast.

Ko se Apple širi in več vlaga v svojo ponudbo storitev ter ko se gospodarstvo sčasoma izboljša in inflacija upočasni, bodo njegovi delničarji zagotovo izkoristili koristi. Odkar je vstopil na borzo, je prestal številne hude nevihte in recesije in ni razloga za verjeti, da se bo to spremenilo.

Honeywell

Honeywell (Spoštovani 0,24 %) je večnacionalni industrijski velikan, ki obstaja že več kot 116 let. V letu, ko so tudi najmočnejša podjetja utrpela udarce, je Honeywell zrasel za slabe 3 %. Tudi pri podjetju te velikosti ga ena stvar loči od konkurentov podobne velikosti ta, da ima svoje roke v rast poslovanja.

Ko večina podjetij doseže določeno velikost, jim je udobno rasti po približno enaki stopnji kot BDP ZDA – kar glede na vse ni veliko. Vendar pa je Honeywell opravil odlično delo z vlaganjem v nove tehnologije, pripravljene za visoko rast. To vključuje kvantno računalništvo (quantinuum), trajnostno tehnologijo (zelene pobude, napredno recikliranje) in zračna mobilnost (tehnologija brezpilotnih letal), če omenimo le nekaj primerov.

Honeywellovo podjetje trajnostnih tehnoloških rešitev je leta 2021 ustvarilo prodajo v višini približno 200 milijonov USD, podjetje pa pričakuje, da bo do leta 2024 naraslo na 700 milijonov USD, kar predstavlja skupno več kot 50-odstotno letno stopnjo rasti. Ker svet postaja bolj okoljsko osredotočen, bi se lahko Honeywellove naložbe in položaj v vesolju vlagateljem močno izplačali, ko bo borza postala svetlejša.

Stefon Walters ima položaje pri Applu. Motley Fool ima stališča in priporoča Apple. Motley Fool priporoča naslednje možnosti: dolgi marčevski klici za 120 $ pri Appleu in kratki marčevski klici za 130 $ pri Appleu. Motley Fool ima a politiko razkritja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *