2 Neustavljivo rastoče delnice, ki jih milijarderji kupujejo na medvedjem trgu

Leto 2022 bo za mnoge vlagatelje težko. Široka osnova S&P 500 in tehnološko težko Nasdaq Composite je upadal tri zaporedna četrtletja in oba indeksa sta padla v območje medvedjega trga. Toda namesto da bi zapustili trg, so nekateri premožni upravitelji hedge skladov razprodajo obravnavali kot priložnost za nakup.

V tretjem četrtletju je Louis Bacon Moore iz družbe Moore Capital Management povečal svoj delež v CrowdStrike Holdings (SUROVO -0,17 %), ki je zdaj na petem mestu. Medtem je Stephen Mandel iz Lone Pine Capital povečal svoj delež Tajvanska proizvodnja polprevodnikov (TSM 0,97 %)ki je njegov šesti največji delež.

Ali sta ti dve rastoči delnici vredni nakupa glede na to svežo podporo nekaterih milijarderjev hedge skladov?

1. CrowdStrike: vodilni na področju kibernetske varnosti

CrowdStrike je bil med prvimi podjetji, ki so zgradili native v oblaku Spletna varnost platformo in izumil novo metodo zaznavanja groženj, ki temelji na kazalnikih preventivnih napadov, namesto da bi se zanašal na indikatorje reaktivne ogroženosti kot drugi prodajalci. CrowdStrike je svoje izdelke prepojil tudi z umetno inteligenco (AI) in zasnoval svojo platformo za zbiranje podatkov v neprimerljivem obsegu, zaradi česar so njegovi modeli AI edinstveno učinkoviti pri preprečevanju tudi najbolj sofisticiranih napadov.

Te inovacije so CrowdStrikeu prislužile sloves vodilnega v industriji za odkrivanje groženj, vendar se je odlikoval tudi na druge načine. Predvsem njegov portfelj sestavlja 22 modulov – od varnosti končne točke in oblaka do obveščanja o grožnjah in vidnosti – kar pomeni, da lahko uporabniki zamenjajo večtočkovne rešitve z eno samo platformo. Še bolje, vseh 22 modulov je dobavljenih prek enega samega programskega agenta, ki ga je mogoče namestiti brez ponovnega zagona naprave. Ta kakovost je edinstvena za CrowdStrike in zelo poenostavi uporabo za uporabnike.

Ni presenetljivo, da CrowdStrike raste z besno hitrostjo. Njegova baza strank se je v zadnjem letu povečala za 51 %, povprečni potrošnik pa je v tem časovnem obdobju povečal porabo za več kot 20 %. Po drugi strani so se prihodki povečali za 61 % na 1,8 milijarde USD, prosti denarni tok (FCF) pa za 49 % na 543 milijonov USD, kar predstavlja solidno marža FCF 29 %.

Analitiki industrije kibernetske varnosti prepoznavajo CrowdStrike kot vodilnega v več panogah, vključno z varnostjo končnih točk podjetja, storitvami odzivanja na incidente, obveščanjem o grožnjah ter upravljanim odkrivanjem in odzivom. Poleg tega je podjetje že neštetokrat pokazalo svojo sposobnost inovativnosti. CrowdStrike je pred kratkim predstavil LogScale, nov modul, ki zagotavlja preglednost v realnem času v aplikacijah in infrastrukturi organizacije. LogScale presega varnost in vstopa na področje spremljanja delovanja in preglednosti.

S tem v mislih CrowdStrike ocenjuje, da bo leta 2025 njegov naslovljivi trg znašal 97 milijard dolarjev, njegova zgodovina finančnega izvajanja in inovacije izdelkov pa bi morala vlagateljem vliti zaupanje. S trgovanjem z delnicami 18.1 prodajni časipopust na triletno povprečje 36,4-kratnika prodaje, to rast zalog res vredno nakupa danes.

2. TSMC: Največji pogodbeni proizvajalec čipov

Tajvanska proizvodnja polprevodnikov (TSMC) je največja na svetu polprevodnik livarna, kar pomeni, da proizvaja čipe, ki so jih oblikovala druga podjetja. TSMC sodeluje s številnimi strankami, ki so v ospredju svojih panog, vključno z Amazon, Apple, Nvidiain Qualcomm. Proizvaja polprevodnike za široko paleto končnih trgov, vključno s pametnimi telefoni, visoko zmogljivim računalništvom, potrošniško elektroniko in internet stvari.

Od drugega četrtletja je imel TSMC 56-odstotni tržni delež med livarnami, kar je več kot štirikrat več kot njegov naslednji najbližji konkurent, glede na Counterpoint Research. Vlagatelji imajo dva dobra razloga, da verjamejo, da lahko podjetje ohrani vodilni položaj. Prvič, proizvodnja polprevodnikov je zelo kapitalsko intenzivna, kar ustvarja oviro za vstop novih konkurentov. Drugič, TSMC dosledno določa tempo za inovacije v industriji.

Ta konkurenčna prednost je spodbudila močne finančne rezultate v zadnjem letu. Prihodki so se povečali za 33 % na 71,7 milijarde USD, FCF pa za 71 % na 17,2 milijarde USD. Poleg tega bo težko gospodarsko ozračje verjetno povzročilo počasnejšo rast v prvi polovici leta 2023, ki jo bo spodbudilo manjše povpraševanje potrošnikov na končnih trgih, kot so pametni telefoni in osebni računalniki.

Vendar se bo gospodarsko okolje sčasoma normaliziralo, zato se morajo vlagatelji osredotočiti na širšo sliko. TSMC je ključni člen v dobavni verigi polprevodnikov in bi moral imeti koristi, saj stranke, kot sta Apple in Nvidia, še naprej uvajajo nove izdelke. Pravzaprav vodstvo pravi, da bodo prihodki v naslednjih nekaj letih rasli po letni stopnji od 15 % do 20 %.

Končno, Stephen Mandel ni bil edini milijarder, ki je v tretjem četrtletju vlagal v TSMC. Warren Buffett prav tako odprl položaj v podjetju. In glede na to, da delnice trenutno trgujejo s 5,8-kratno prodajo, kar je popust na triletno povprečje 8,6-kratne prodaje, je to privlačna priložnost za nakup.

John Mackey, izvršni direktor Whole Foods Market, hčerinske družbe Amazon, je član upravnega odbora The Motley Fool. Trevor Jennewine ima položaje v Amazonu, CrowdStrike Holdings, Inc. in Nvidia. Motley Fool ima položaje in jih priporoča v Amazon, Apple, CrowdStrike Holdings, Inc., Nvidia, Qualcomm in Taiwan Semiconductor Manufacturing. Motley Fool priporoča naslednje možnosti: dolgi marčevski klici za 120 $ pri Appleu in kratki marčevski klici za 130 $ pri Appleu. Motley Fool ima a politiko razkritja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *