131 uvrstitev univerzitetnih nogometnih ekip po 12. tednu: TCU še naprej dokazuje, da sodi

Okoli pogovora o končnici kolidža je bilo nekaj splošnega TCU ima srečo, da je tam in ena izguba bo izločila Horned Frogs. Ampak temu ne bi smelo biti tako.

Ni dvoma, TCU je potreboval vrnitev v drugem polčasu za zmago, nič pomembnejšo od gasilske vaje zmagovalni meti iz igre za premagovanje Baylorja v soboto. Ampak to gre še dlje. Prejšnji teden je Stephen A. Smith iz ESPN zavrnil Žabe in dejal, da niso igrali nikogar in da je “konkurenca pomembna.” Prebral je razpored in rekel, da si ne zasluži uvrstitve med prve štiri, tudi če je neporažen.

Imel je veliko povratnega učinka, ker je to bistvo. Toda Smith ni bil sam. Paul Finebaum se je strinjal v istem segmentu in omalovaževal kakovost Big 12.

Smith, Finebaum in drugi so zamudili, da je Big 12 najgloblja konferenca v državi. Osem od 10 ekip je upravičenih do balinanja. Brez pritiska in devet konferenčnih iger je več kot SEC ali ACC. Med prvimi štirimi CFP ima TCU najmočnejši razpored v več ocenah, vključno z FPI ESPN in Sagarin. The Horned Frogs so številka 1 v ESPN’s Power of Record, ki ocenjuje verjetnost, da bo povprečna ekipa med 25 najboljših imela enak rekord glede na isti razpored.

Neporaženi TCU bo dosegel CFP. To vemo. Pogovor, ki bi ga morali imeti, je, ali naj TCU z eno izgubo vstopi ali ne.

Vse kar je povedano, kraj, kjer lahko ubijete Krastače, je, da jim manjka prave zmage. Georgia premagati Oregon in Tennessee. zvezna država Ohio in Michigan premagati Penn State. Vsaka ekipa, ki jo je TCU premagal, ima vsaj tri poraze. To je deloma posledica globine konference. Toda če želite dokazati, da lahko premagate vrhunsko ekipo, TCU nima in ne bo imel priložnosti. (Michigan in Ohio State bosta poskušala to dokazati drug proti drugemu.) To bi lahko na koncu preprečilo TCU, če ne zmaga v naslednjih dveh igrah.

Toda ne morete reči, da TCU ni nikogar igral. Ne morete reči, da si ni zaslužil teh zmag. Po koncu tedna, v katerem so se Georgia, Ohio State in Michigan borili s precej slabšimi nasprotniki, se bodo morda vrnili konec novembra v Baylor dokazal, da Žabe rogate spadajo.

Tukaj je izdaja tega tedna The Athletic 131.

1-10

Rank Ekipa Zapis Prejšnji

1

11-0

1

2

11-0

2

3

11-0

3

4

11-0

4

5

10-1

7

6

9-2

6

7

10-1

9

8

9-2

5

9

9-2

8

10

9-2

11

Med prvimi štirimi ni sprememb in trenutek resnice je tu. Kasneje Michigan je pobegnil iz Illinoisa, mislil sem, da bom zvezno državo Ohio končno vodil. Potem je Buckeyes so morali pobegniti proti Marylandu. Vsak argument, ki ga lahko podate o teh dveh ekipah, ima svoje točke. Ohio State ima boljšo drugo zmago (Gospa), medtem ko Michigan še ni igral z nikomer v nekonferenčnih igrah. Michigan je izenačil Penn State, medtem ko je Ohio State potreboval vrnitev v četrti četrtini. Zaradi težav zvezne države Ohio v določenih razmerah mislim, da bi se lahko ponovilo lansko leto, ko je Michiganova žilavost v strelskih jarkih zmagala. Toda zdaj Wolverines bežijo nazaj Blakov zbor lahko se poškoduje in branilec JJ McCarthy ni bilo dobro. Nisem prepričan, če lahko Michigan zmaga na veliki tekmi z roko.

Še vedno se rahlo nagibam k Michiganu, toda zdaj bo končno urejeno na igrišču in lahko nadaljujemo z razpravo o tem, ali naj bo poraženec v CFP.


Michigan je imel rekord neporaženosti pred tekmo Ohio State. (Rick Osentoski / USA Today)

USC končno je zmagal, premagal UCLA 48-45ki premakne Trojance naprej LSU. Tigri imajo zmage Alabama in Bodi gospodična in urnik je težji. Toda USC nima enostranske izgube in Država Oregon zmaga v gosteh je dragocena. Kakor koli že, verjamem, da obe ekipi še vedno nadzorujeta svojo usodo CFP.

Clemson skoči na številko 7 zaradi poraza Tennesseeja proti Južni Karolini. Poraz proti Notre Damu še vedno drži Clemsona, vendar zvezna država Florida zmaga je bila s časom boljša.

Tennessee je izgubil s 63-38 juzna Carolina zaradi česar je Vols zelo težko moštvo. Izpadli so iz tekme za CFP, vendar jih zmagi proti LSU in Alabami preprečujeta nadaljnjemu padcu. Edina druga sprememba je Washington se po tem premakne med prvih 10 Utahizgubil proti Oregonu.

11-25

Penn State je prav tako čudna ekipa za sojenje. 9-2 Nittany Lions imajo sedem zmag, vendar so proti relativno šibki konkurenci. Nobena zmaga ne izstopa. V Michiganu so bili deležni ustrahovanja, toda z Ohio Stateom so igrali ostro. Oregon ostaja pred Penn Stateom, saj ima dve zmagi proti Utahu in UCLA. Notre Dame še naprej raste in raste, Clemsonova vrnitev pa je to zmago za Irce še boljša. Irci so prehiteli tudi državo Florida zaradi Clemsonovega zadetka med njimi.

Novoletna šesterica skupine 5 bo verjetno še vedno šla proti prvaku Ameriške atletske konference, vendar je skrajni čas Obalna Karolina, UTSA in Troja prepoznajo se tudi po letnih časih, ki jih imajo.

26-50

Illinois ostaja na mestu po majhnem porazu v Michiganu zaradi naporov in drugih rezultatov po državi. UCF izpade med najboljših 25 po porazu proti mornarica vendar ostaja naprej Cincinnati zaradi spopadov. To bi se lahko spremenilo, ko bo Cincinnati in Tulane srečati ta teden. Iowa se je vrnil in po pretepu nadzoruje svojo usodo v Big Ten West Minnesota. Kirk Ferentz naredi dovolj.

Južna Karolina je še ena težka ekipa za seme. Zmaga proti Tennesseeju je ena najbolj impresivnih v sezoni, vendar so premagali tudi Gamecocks Florida prejšnji teden in izgubil proti Arkansas prej v sezoni. Razorbacks ostanejo svoboda zaradi neposredne izgube.

Oklahoma premika naprej zvezna država Oklahoma po sobotni zmagi pri Bedlamu z 28-13. Država BoiseZmaga Wyominga je osvojila divizijo Mountain West in domače igrišče na tekmi za prvenstvo lige. Broncosi imajo 6-1 od začetka 2-2, ko so odpustili svojega ofenzivnega koordinatorja in QB Hank Bachmeier je vstopil v prestopni rok. Stvari so ugotovili, a izgubili UTEP in BYU še vedno zaostajajo za drugimi ekipami skupine 5.

51-75

Wisconsin prikradel v skledo upravičenost do 21. sezone zapored z Povratna zmaga proti Nebraski s 15-14. Ni bilo lepo, a je izgledalo Jim Leonard verjetno bodo dobili službo za polni delovni čas. Houston porušeno Vzhodna Karolina 42-3 in je še naprej ena najbolj nedoslednih ekip v državi. James Madison ima v svoji prvi sezoni FBS rezultat 7-3, vendar ni primeren za nastop po sezoni kot prehodna ekipa FCS. Kljub temu si lahko Dukesi še vedno priborijo delež vzhodnega Sun Belta, če ta teden premagajo obalno Karolino.

Država Iowa izgubil s 14-10 proti Texas Tech in bo zamudil igro bowl. Cyclones dosegajo 3-11 v igrah z eno posestjo v zadnjih dveh sezonah. SMU je na zadnjih treh tekmah dosegel 145 točk, vključno s 59 v četrtkovem porazu proti Tulanu. Tesen poraz Wyominga proti Boise Stateu se ne zmanjša Kavboji stran. Apalaška država in Južna Georgia bodo naslednji teden igrali za igro bowl v svoji rivalski igri, saj App State zaradi dveh zmag FCS še ni primeren. Texas A&M je minil UMass v še eni nespodbudni predstavi. Kaj pa če Vanderbilt? Komodorji so bili poraženi Kentucky in Florida v zaporednih tednih.

Država Fresno močno obrnil sezono in osvojil divizijo Mountain West z zmago 41-14 proti Nevadasvojo šesto zaporedno zmago. Država San Diego je zmagal pet od šestih (izguba prihaja v Fresno State) in podajalec Jalen Mayden dal zagon temu napadu prvič po dolgem času.

76-100

Miami imel devet jardov ob polčasu proti Clemsonu pri porazu s 40-10. Canesovi morajo premagati Pitta, da pridejo do igre na bowl. Georgia Tech premagati Severna Karolina 21-17 in Brent Key ima kot začasni glavni trener 4-3 z dvema zmagama med Top 25. OhioOdboj se je nadaljeval z zmago 32-18 Ball Statein Bobcats sta le eno zmago oddaljena od zmage na MAC East, a status poškodovanega branilca Kurtis Rourke je ključnega pomena.

Cal je premagal tekmeca Stanford 27-20. UConn izgubil vojska 34-17 in mora čakati in upati na izbor plovila. FAU je izgubil s 49-21 proti Srednji Tennessee z možnostjo bowlinga na vrsti in mora naslednji teden premagati WKU. Rice (pri Severnem Teksasu) in UTEP (pri UTSA) prav tako potrebujeta vznemirjenja naslednji teden, da prideta do iger balinanja in morda rešita službe svojih trenerjev. Indiana premagati Država Michigan 39-31 v dvojnem podaljšku, kljub temu, da so ga močno nadigrali in dokončali le dve podaji. Virginia Tech prekinil dolgi niz porazov z a Zmaga Libertyja s 23-22. UNLV začeli sezono s 4-1, a izgubili šest zapored, potem ko je poraz na Havajih z 31-25 končal njihove upe.

101-131

Bowling Green je v Toledu na snegu v divjem finišu osvojil igro z dotikom v zadnji sekundi. Falcons so še vedno v igri za naslov MAC East, če lahko premagajo Ohio. Bivoligra proti Akron je bil zasnežen in bi lahko vplival na izenačenje MAC East. Mornarica je premagala UCF, vojska pa UConn, in obe sta to storili, ne da bi opravili podajo. Nobena akademija ne bo imela sklede ali trofeje vrhovnega poveljnika, za katero bi se potegovala (ker ima vojska dve zmagi FCS in letalske sile zmagal na CIC), vendar je ta rivalska igra vedno posebna. Sredina MAC ima še vedno veliko paritete. UMass se je težko boril proti Texas A&M in pokril razpon v porazu 20-3, vendar to ni bilo dovolj, da bi se premaknil z zadnjega mesta.

(Zgornja fotografija: Tom Pennington / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *