10 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete igrati Pokémon Scarlet and Violet

Pokémon Scarlett in Vijolična je prva velika igra odprtega sveta v seriji, ki prinaša ogromno novih funkcij in veliko dobre čarovnije iz Pokémon Legends: Arceus ohranjanje izvirne formule, zaradi katere so igre Pokémon tako zabavne.

Ko se boste spopadali s številnimi izzivi v Paldei – težkimi trenerji Victory Road, ogromni Pokémoni Path of Legends in antagonistična frakcija Starfall Street – boste raziskovali velikanski svet skupaj s svojim legendarnim spremljevalcem Pokémonom, Koraidon ali Miraidon. V igri je veliko dela, vendar smo tukaj, da pomagamo.

Spodaj je nekaj nasvetov, za katere bi želeli, da bi jih poznali, ko smo začeli z igro.

Z desno palico zaklenite zemljevid, da se ne vrti

Zemljevid znotraj Pokémon Scarlet in Vijolična popolnoma je natrpan z ikonami. Pritisnite palico R, da zaklenete velik zemljevid, čeprav na žalost ni načina (ki ga poznamo) za zaklepanje mini zemljevida.

Prepričanje, da je na zemljevidu vedno sever na vrhu, pomaga pri navigaciji po Paldei – poleg tega pa se vam bo manj vrtelo.

Ti ne moreš skočiti, tvoj konj pa lahko

Ujemite Koraidona ali Miraidona (v Scarlett in Vijolična to je) že zelo zgodaj, Legendarni Pokémon pa nudi veliko prednost: za razliko od prejšnjih glavnih iger Pokémon lahko dejansko skačete čez pečine in robove s pomočjo svojega konja.

Če vidite predmete na pečini, poskusite skočiti nanje. Seveda ne boste mogli doseči vsake ploščadi, ki jo vidite – svojega konja boste morali nahraniti s posebnimi sendviči (z Herb Mystica, pridobljenim s premagovanjem Titan Pokémona), da skočite na nekaj višjih mest.

Ujemite jih vse (duh) in zahtevajte nagrade za to

Seveda bi morali poskusiti ujeti vsakega novega Pokémona, ki ga vidite, a medtem ko to počnete, se prepričajte, da iščete nagrade, kot je Exp. Sladkarije ali specializirane Poké žogice v Pokédexu za to. To lahko storite tako, da pritisnete X na zaslonu knjige Pokédex. Več edinstvenih Pokémonov kot ujamete, več nagrad dobite.

Zaslon menija, ki prikazuje nagrade za lovljenje Pokémonov.  Igralec je dobil stvari, kot so Poké Balls, EXP Candy in Stardust.

Slika: Game Freak, The Pokémon Company/Nintendo prek Polygona

Obiskujte tečaje v šoli za preproste nagrade

Enostavno je takoj pohiteti iz Paldeja, a če ponovno obiščete svojo šolo in se udeležite nekaj predavanj (s pogovorom z receptorjem na recepciji), boste nagrajeni. Bonbone EXP različnih velikosti dobite pri opravljanje vmesnih in zaključnih izpitov pri posameznem predmetu.

Preverite ravni divjih Pokémonov, ko prispete na novo območje

Preden se potopite v bitke med trenerji in telovadnico, malo preizkusite vode okoli sebe. Telovadnice in območja niso urejeni, tako da se lahko znajdete na ravni 50, medtem ko ste še vedno na ravni 20! Priporočamo, da se borite z divjim Pokemonom, da vidite, kakšen je razpon ravni, saj lahko preprosto pobegnete iz bitke, če ste nad nivojem.

Borite se z vsakim trenerjem, ki ga vidite

Če ste upoštevali zgornji nasvet in se zdi, da je vse varno, se pogovorite in borite z vsakim trenerjem, ki ga vidite. Trenerji, ki se želijo boriti, bodo imeli nad glavami govorne mehurčke, njihove poke žogice pa bodo občasno zažarele.

Premagovanje trenerjev je pomembno, da dvignete svoje Pokémone na pravo raven, vendar obstajajo tudi liki, ki nosijo obleke v bližini Pokémon centrov, ki vas bodo nagradili za boj z vsemi trenerji v okolici. Ko se pogovarjate z njimi, vam bodo povedali, koliko trenerjev morate premagati.

Trener Pokémonov teče proti drugemu trenerju na travnatem igrišču

Slika: Game Freak, The Pokémon Company/Nintendo prek Polygona

Naj Pokémoni niso zunaj v načinu Gremo

Novost v tej igri je, da lahko svojega Pokémona izbijete iz njegove žoge z gumbom R in samodejno se bo boril s Pokémoni v bližini. Če ima vaš Pokémon tipsko prednost, bo hitro rešil vse, s čimer se samodejno bori. Če tega ne storijo, bodo utrpeli škodo. V strahu se bodo celo umaknili, če bo bitka šla proti jugu.

Te bitke ponujajo brezplačne EXP in predmete za izdelavo! Pokémoni, ki hodijo z vami, bodo celo pobirali predmete na tleh, zaradi česar je raziskovanje veliko lažje.

Neki Pokemon, npr Pawmo (Pawmijeva evolucija)potrebno je določeno število korakov, da se razvije.

Do številnih orodij je mogoče dostopati iz menijev in ne iz NPC-jev

NPC-ji, kot so ocenjevalci imen in učitelji gibanja, so stvar preteklosti. Tako kot v Pokémon Legends: Arceusti lahko preimenujte svojega Pokémona in nauči jih starih trikov vse z njihovih zaslonov s povzetki.

Slednje je ključnega pomena, saj bo izenačevanje prek samodejnih bitk preskočilo proces učenja potez, zato boste morali ročno odpreti stran s povzetkom Pokémona, da jih naučite poteze.

Za hitrejše potovanje se povzpnite na te stolpe, ko jih vidite

Če vidite velik kamnit stolp z lestvijo, se povzpnite nanj. Ti razgledi služijo kot hitre potovalne točke, kamor se boste lahko vrnili.

Poleg tega Gimmighoul v obliki skrinje – Pokemon v obliki duhov – običajno čaka na vrhu teh stolpov. Lahko jih ujameš ali premagaš za 50 kovancev Gimmighoul, kar si boš zelo želel (za razvoj Gimmighoula).

Trener Pokémonov stoji pred ogromnim stražnim stolpom

Slika: Game Freak, The Pokémon Company/Nintendo prek Polygona

V zgradbe lahko vstopate s podlogo, brez nje pa ne

Vse stavbe z predpražniki pred vrati so trgovine. Če zgradba nima podloge, ni prava zgradba, je le okras. (Prosim, ne izgubljajte časa s tem, da bi prišli v vsako trgovino tako kot mi.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *