10 let pozneje je Wii U še vedno zelo nenavaden – in obožujemo ga

Črna konzola Nintendo Wii U na vrtinčastem modrem ozadju.
Porast / Wii U je bil v Severni Ameriki predstavljen 18. novembra 2012 – največji dan vseh časov.

Nintendo

Na današnji dan pred desetimi leti, Nintendo izpuščen Wii U – okorna, a prikupna konzola z igralnim krmilnikom, podobnim tabličnemu računalniku. Čeprav se je v primerjavi z lastnim prodajal slabo uspešnica predhodnik, Nintendov nenavaden igralni sistem še vedno drži mesto v naših srcih. To je edinstvena naprava, ki je morda ne bomo nikoli več videli.

Wii U je bil v ZDA predstavljen 18. novembra 2012. Sprva je bil na voljo v “osnovnem kompletu” za 299,99 USD in v “Deluxe Edition” za 349,99 USD, ki je bil priložen kopiji NintendoLand (več o tem kasneje). Konzola je na voljo v črni ali beli barvni shemi z 8 GB ali 32 GB pomnilnika. To je bila prva Nintendova HD konzola.

V primerjavi s 101 milijonom prodanih Nintendo Wii je Wii U v svoji več kot štiriletni življenjski dobi (od novembra 2012 do januarja 2017) prodal le 13,56 milijona enot. In premaknil je veliko manj enot kot PlayStation 4 (več kot 100 milijonov) in Xbox One (50 milijonov). Mnogi menijo, da je to neuspeh – a “Big U” je vseeno vztrajal pri tem počakaj.

Wii U nikoli ni bil enostaven dvig: pomislite na domačo igralno konzolo, ki ima glavni krmilnik, ki je hkrati zaslon na dotik, podoben manjšemu, debelejšemu iPadu z nižjo ločljivostjo. Je kot tablični računalnik, vendar ni – še vedno potrebujete osnovno konzolo. In ta tablični krmilnik? Uporabite lahko samo enega od njih. Ampak mogoče dva, na koncu (čeprav se to nikoli ni zgodilo). Včasih ta zaslon krmilnika uporabljate kot glavni igralni zaslon, včasih ne. Poleg tega lahko igre uporabljajo do pet ali več različni tipi nadzorne sheme, vključno z daljinskimi upravljalniki Wii in pisalom na zaslonu na dotik. Oh, po imenu je Wii, vendar je tudi povsem nova konzola – čeprav je videti kot zadnji model in lahko uporablja iste dodatke ter igra igre Wii.

Wii U je bila kriza identitete v škatli. Toda kljub zmedi je Wii U omogočil tudi nastanek edinstvenih in prijetnih igralnih izkušenj, čeprav jih splošno občinstvo ni cenilo. Spodaj bomo obravnavali nekatere od teh pomembnih posebnosti in funkcij.

GamePad

Wii U GamePad je omogočil zaslon na dotik in igralno izkušnjo drugega zaslona.
Porast / Wii U GamePad je omogočil zaslon na dotik in igralno izkušnjo drugega zaslona.

Nintendo

Wii U je bila prva domača igralna konzola z igralnim krmilnikom na dotik – Igralni plošček Wii U. Vključuje 6,2-palčni zaslon na dotik v sredini, obdan s tradicionalnimi analognimi palicami, gumbi in sprožilci. Vključevala je tudi sprednjo kamero, stereo zvočnike, mikrofon, ropotajoči motor in pisalo. Imel je celo IR-oddajnik na vrhu, ki vam je omogočal spreminjanje kanalov in glasnosti na TV-ju (pritisnite gumb “TV”) in dva IR-oddajnika na obrazu, tako da ste lahko igrali igre Wii z daljinskim upravljalnikom Wii in samo z GamePad. Nintendo je tja spakiral veliko.

GamePad se lahko uporablja kot običajen krmilnik, primarni zaslon ali kot drugi zaslon, ki ponuja dodatne informacije, kot so zemljevidi in stanje znakov. Pravzaprav je eden najbolj zanimivih vidikov Wii U ta, da lahko ponudi asimetrično igranje na dveh zaslonih (GamePad in TV), kjer ima vsak igralec drugačen pogled na isto igro.

Wii U, ki je bil izdan v svetu iPadov in iPhoneov, je dal vtis, da je Nintendo morda želel izdelati tablično konzolo, vendar ni bil povsem pripravljen, da bi vse to postavil v eno napravo. Tako je Wii U postal nenavaden hibrid – tablici podobna konzola, ki je za pravilno delovanje potrebovala tudi priklopno postajo. čeprav, v resnicizdi se, da razvoj ni šel tako.

Konzola ima v svojem tabličnem krmilniku neverjetno zmožnost brezžičnega pretakanja videa s konzole, oddaljenega do 30 čevljev, z zelo majhnim zamikom. Takrat se je zdelo kot tehnološki čudež. Omogočil je eno najbolj vznemirljivih funkcij Wii U: Off TV Play, kjer lahko preprosto igrate igro na GamePadu, ne da bi morali uporabljati TV.

Ultimativno Zelda konzola

Nintendo je izdal <em>Zelda: Wind Waker</em> HD Deluxe iz leta 2013, ki vključuje poseben slog.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/11/zelda_wiiu_special_Edition-640×320.jpg” width=”640″ height= ” 320″ srcset=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/11/zelda_wiiu_special_Edition.jpg 2x”/></a><figcaption class=
Porast / Nintendo je objavil Zelda: Wind Waker HD Deluxe set iz leta 2013, ki vključuje poseben stil.

Nintendo

Od katere koli konzole Nintendo, ki je bila kdaj izdana, je imela Wii U največ Zelda razpoložljive igre: 15, vključno z dvema izvirnima naslovoma (Dih divjine in Hyrule Warriors), dve nadgradnji HD (Wind Waker HD in Princesa somraka HD), dve Wii združljivi igri nazaj (Nebeški meč in Linkov trening samostrela), eno NintendoLand mini igra (Battle Quest) in osem iger za virtualno konzolo (Legenda o Zeldi, Zelda II, Povezava s preteklostjo, Okarina časa, Majorina maska, Kapa Minish, Fantomska peščena urain Spirit Tracks).

Nintendo 3DS je prav tako gostil številne Zelda naslovov, če pa ste domača konzola Zelda oboževalec v zlati dobi Wii U, ni bilo boljšega kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *